Szuvidolás Bonair módra

Miért gondoljuk ezt?

A csirkemellet nagyon könnyű elrontani, és a legtöbben időről-időre így járunk. Aki őstehetség csirkemell sütésben, valószínűleg az is találkozott már vendégségben vagy étteremben száraz, cipőtalpra emlékeztető, ízetlen, vagy a másik véglethez tartozó, a félig még nyers csirkemellekkel. Pedig ha valaki ügyel az egészségére, fehérjebevitelére, az valószínűleg gyakran készíti otthon ezt a változatosan ízesíthető, sovány húsféleséget.

Szuvidolással nagyon könnyen készíthető jó csirkemell: omlós, puha és szaftos marad a hús, mégse lesz nyers. Szerintünk legjobb, ha pontosan 60,5°C-on, 2-4 órán keresztül készül, de 57°C és 64°C között is jó eredményt kaphat, ez ízlés kérdése. Ha nyers, hideg salátákba kerül a csirkemell, jobb lehet a kissé alacsonyabb hőmérséklet. Az egyszerű itt is sokszor a legjobb: mindössze kevés zöldfűszerrel ízesítve is nagyszerű ebéd vagy vacsora lehet, de más eljárásokhoz hasonlóan a szuvidolással készült csirkemell is rengetegféleképpen ízesíthető.

Szuvidolt csirkemell alaprecept

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csirkemell, csonttal és bőrrel, felezve
  • Só és frissen őrölt bors
  • 4 ágacska rozmaring vagy zsálya

Elkészítés

A Sous Vide készülékkel előmelegítjük a vízfürdőt a megcélzott hőmérsékletre. (Javasolt hőmérséklet: 60,5°C.)

A csirkehúst a sóval és a borssal bőkezűen bánva fűszerezzük, majd vákuumzacskóba tesszük, esetleg 1-2 ágacska friss rozmaring vagy zsálya kíséretében.

A gyártó utasításainak megfelelően zárja le a zacskót, majd tegye az egészet a vízfürdőbe. Hagyja benne a csirkemellek méretétől függően 2-4 órán keresztül.

Ha kész, vegyük ki a húst a vízből és a zacskóból, a fűszereket el lehet dobni.

A befejezéshez érdemes forró grillen vagy serpenyőben oldalanként 1-2 percen keresztül sütni.

A csontokat kézzel eltávolítva, feldarabolva tálaljuk.

Az elkészítéshez helytakarékos, egyszerűen használható, de pontos eszköz a Steba Sous Vide rúdja, ismerje meg alaposabban ide kattintva!

Ha szeretné feldobni a szuvidolás segítségével készített csirkemellet...

Szuvidolt vaníliás csirkemellfilé

szuvidalas-recept3.jpgszuvidalasrecept.jpgHozzávalók

  • 4 csirkemellfilé bőr nélkül,
  • 1 vaníliarúd
  • 4 ek. Szőlőmagolaj
  • só, fekete őrölt bors.

Elkészítés

A csirkemell filéket az olajjal, a vanília rúd kikapart magjával és a borssal levákuumozzuk, és legalább 2 órát marináljuk, pácoljuk.

A csirke húsokat 60 °C-on kb. 90 percig szuvidoljuk.

Szuvidolás után vegyük ki a vákuumtasakból a húst és egy előre felforrósított serpenyőben hirtelen süssük meg mindkét oldalát. Ezután sózzuk.

Ha valami egészen más szuvidolás segítségével készülő ételre vágyik

Sertés szűz filé


Hozzávalók:

  • 800 g sertés szűz filé
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 2 ek. bazsalikom, a friss bazsalikom még jobb!
  • 1 tk citromhéj (kezeletlen)
  • 1ek olívaolaj

Elkészítés

szuvidalas-recept2.jpgA filét az olajjal, apróra vágott / szárított bazsalikommal, sóval és a citromhéjával a vákuumtasakba helyezzük és levákuumozzuk. Előtte a fűszereket mozsárban is összekeverhetjük és úgy egyszerűbb a tasakba már betett húsra kanalazni.

58 °C-on kb. 1 órát szuvidoljuk. Mielőtt véget érne a párolódás a tasakokban, forrósítsunk fel egy serpenyőt. Nyissuk ki a tasakot/tasakokat vegyük ki belőle a húst, itassuk fel róla a nedvességet.

A húst kb. 3 cm vastag érmekre szeleteljük fel. Tegyük a vajat a serpenyőbe és hagyjuk, hogy felforrósodjon. Tegyünk bele a húst és minden oldalát süssük meg. Ha a húsok körben már megbarnultak, vegyük ki a serpenyőből és 5 percig pihentessük.

Serpenyő helyett a húst forró grillen is kisüthetjük.

Szuvidolás eszközök a Bonairshopban

 

 

 Személyes átvétel A kiválasztott terméket bemutatótermünkben munkanapokon 9-17 óráig átveheti.
Bemutatótermünkben a teljes választékunk megtekinthető és megvásárolható.
Rendelését a helyszínen még módosíthatja vagy kiegészítheti

 Házhozszállítás A megrendelést követően Munkatársunk telefonon felveszi Önnel a kapcsolatot a pontos szállítás nap egyeztetése végett.
Magyarország egész területén házhoz szállítjuk Önnek a megrendelt terméket.

A kiszállítást a GLS futárszolgálat munkanapokon 8-17 óráig végzi, előzetes telefonos egyeztetés nélkül.

Kérjük, olyan címet adjon meg a szállítási adatoknál, ahol napközben Ön vagy meghatalmazottja (pl. ismerős, rokon, munkahely) át tudja venni a küldeményt.

Budapesten lehetőség van konkrét Időpontra szállítást kérni: egy tetszőleges két órás idő intervallumot adhat meg 8 és 17óra között!! pl: 8-10 vagy 13-16ig.

A szolgáltatás díja: + 3800Ft

A Karácsonyt megelőző időszakban a futárok leterheltsége miatt ezt a szolgáltatás nem tudjuk garantálni.

Szállítás határidő: a megrendeléstől számított 3 munkanapon belül.

Amennyiben a kiszállítással kapcsolatosan speciális igényei vannak (átvétel helye, átvevő személye, átvétel ideje), kérjük azt a megrendelésében a megjegyzés rovatban jelezze!

 KP fizetés Ha személyesen szeretné átvenni a megrendelt terméket bemutatótermünkben, ott fizethet készpénzzel.
Ha otthonában szeretne fizetni, akkor válassza a házhozszállítást és az utánvétes fizetést.
Ekkor a futárnak kell fizetni a csomag átvételekor.

 Bankkártyás fizetés Ön kényelmesen fizethet Bankkártyával. A fizetési tranzakció a CIB Bank biztonságos oldalán történik. A megrendelés beérkezését követően (munkanapokon 9-17-óra között) kollégánk telefonon visszaigazolja Önnek a megrendelést és egyezteti a kiszállítás pontos napját.

 Utánvét Fizessen kényelmesen otthonában. A megrendelt terméket a GLS futárszolgálat szállítja házhoz Önnek. Fizetni csomag átvételekor a futárnak kell készpénzben. Számlát a csomagoláson kívül a szállítólevél alatt találja meg vagy pedig postai úton küldjük.

 Előre utalás A legkényelmesebb megoldás nem kell készpénzt tartania magánál, nincs szükség bankkártyára.

Válassza az előre utalást és a megrendelést követően kapott díjbekérőn lévő bankszámlaszámra utalja át a megrendelés összegét. Amint pénz megérkezett a számlánkra máris telefonálunk Önnek, és átveheti a megrendelt terméket az Ön által választott átvételi módon.

;