Fagylaltkészítés, otthon- bazsalikomos házifagyi
A nyári melegben, akár többször is elfogyasztunk akár -egyedül, akár gyermekeinkkel- egy-egy hűsítő jégkrémet, vagy pár gombóc fagylaltot, a hűsölés, kellemesebb közérzet reményében. Elgondolkodott már azon, hogy a boltban, vagy fagylaltozóban kapható hűsítő finomsággal együtt mi mindent juttat még a szervezetébe?
Menjen inkább biztosra! Egészségtudatos ajánlatunk, a házi készítésű fagylalt!
Mű ízek, plusz kilók, tartósítószer, vegyszerek, nem is beszélve a helytelen tárolásból adódó bélfertőzésről…
Kellemes program lehet, ha elmegy a család egy közös fagyizásra, ám higgye el, csakúgy mint számtalan ételnek, az otthon elkészített fagyinak sincsen párja!
Családi-, vagy baráti összejöveteleknél, kerti partinál, különleges meglepetés lehet a vendégek részére, ha előáll, a házilag elkészített, hűsítő finomságokkal!
A közelmúltban több édesség recept kapcsán kellemes barátságba kerültünk a bazsalikommal.
Úgyhogy a bazsalikom ihlette meg nemrégiben, a fagyikészítő kísérletet.
Az eredményt többen is megkóstolták, s méltó hűsítőként szolgálhat az Ön számára is.
Mire van szüksége a házi fagyihoz? Íme a BonAir bazsalikomos fagylalt receptje:
Hozzávalók:
- 2 dl mascarpone
- 2 dl tejföl (12%-os)
- 2,5 dl sűrített tej
- 5 dkg porcukor
- 1 dl agave szirup (ezt helyettesítheti cukorral)
- 2 citrom leve, pici reszelt héja
- 2 cs. vaníliás cukor
- egy tenyérnyi csokor friss zöld bazsalikom levele és néhány levél citromfü
Az alapanyagokat alaposan turmixolja össze. Hűtőben hűtse le. Majd öntse a fagylaltgép előhűtött keverőtégelyébe.
Ezek után, a fagylaltgép elvégzi a folyamatos keverési munkálatot. Az 20-30 perces keverési idő alatt, Ön számtalan más, fontos teendőt elvégezhet. A gép dolgozik, az „aprónép” egyre izgatottabban várja az eredményt.
Talán a „MIKOR LESZ MÁR KÉSZ A FAGYI?” -kérdések zavarhatják meg az Ön nyugalmát.
A fagyigép tartályának tetején még aránylag lágy maradt a bazsalikomos fagylalt, azonban a kóstolgatások által ez sem sokáig….
A kellemes ízvilág, hűs fagylalt igazán frissítő hatású. Igaz, hogy a hozzávalók nem diétásak, azonban a tudat, hogy magunk válogathatjuk meg a hozzávalókat, saját ízlésünk, és egészségi állapotunk függvényében, megnyugtató tud lenni.
Ismerje meg Ön is, hogy milyen ízeket, hozzávalókat kombinálhat a saját készítésű fagyijához, s mennyivel jobb érzés ezt fogyasztani, mint a legtöbb boltban, fagylaltozóban kaphatót.
Varázsolja el vendégeit, gyermekeit házi készítésű fagyijával! Ha nem szeret annyira kísérletezni, használja a már bevált, mások által kipróbált recepteket!
Ehhez a fajta fagyihoz, a hozzávalók összeállítása nagyjából tíz perc. (azonban ha tojásos, felfőzött krémes fagylalt készítését tervezi, akkor több idő, ám az eredmény mennyei tud lenni!!!)
A többi munkát a STEBA fagyigép elvégzi, s már tündökölhet is családja, vendégei előtt a saját készítésű fagylaltjával.
Kellemes hűsölést, sok finom nyalánkságot kívánunk!