Recept ajánlatunk, a STEBA grillen készült marha steak
A legújabb elektromos grill, a STEBA VG400, mely világviszonylatban is újdonságnak számít, hiszen óriási sütőfelülete kerámia lap, különleges tapadásmentes bevonattal. Egyedi módon, a fedő hőtartomány kijelzővel is ellátott.
A STEBA VG400 egy Barbecue állógrill, elektromos grill , melyre szerénytelenül azt mondhatjuk, hogy egy profi készülék!
A eddigi tapadásmentes bevonatú STEBA elektromos grillek, már sokak számára nyilvánvalóvá tették, hogy velük a grillezés könnyed sikerélmény.
A STEBA grillek VG sorozatszámú asztali grilljei, BBQ barbecue grilljei, és álló grill készülékei között, a legtöbb fedővel is rendelkezik, így a barbecue sütés lehetővé válik.
A STEBA VG 400 állógrill, mint a legtöbb termékünk, tesztelésre került a BonAir-nél, így tapasztalatból mondhatjuk, hogy egy igazán profi grill készülék. Az egyedülállóan nagy, kerámia sütőfelület biztosítja, hogy egyszerre többféle ételt készítsünk rajta, illetve, hogy több vendéget is kiszolgálhassunk vele.
A fedőn jól látható az egyes sütési módok megfelelő grilltartománya, pl. végig követni tudtuk, hogy az adott hőfok alkalmas legyen a BBQ grillezéshez. A készülék oldalán található termosztáton, a hőfokot állíthatjuk be, egy 10-es skálán.
A nemrég rendezett királyi grillparti alatt, számos információt kaphattunk Németország 2010. évi grill királyától, Frank Huhnke-tól. Az elektromos grillezés kapcsán, Frank azt tanította nekünk, hogy a legeredményesebb, ha fedő alatt grillezünk.
Az új VG 400 STEBA grill ideális a fedő alatti sütésre.
Lássuk, hogy készül a marha steak, a STEBA VG400 grillen!
A marha felsál, bélszín, vagy argentin steak húst szeletelje fel, 3-4 cm vastagságúra.
Az igazán tökéletes steak szeletekért, 3 naig érlelje a következő pácban, a hűtőben:
0,5 liter napraforgó olajba keverjen kb 150 g grill fűszerkeveréket, ebbe helyezze a steakhez felvágott hús szeleteket.
Mikor lejár a pácolási idő, tegye rá a STEBA VG400 grillre, és süsse a legmagasabb, 10-es fokozaton a következők szerint:
90 másodpercig grillezze meg az egyik oldalát, majd 90˘-kal elforgatva, szintén 90 másodpercig. Ezt követően fordítsa meg a marha hús szeleteket, és ugyan ezzel a módszerrel süsse meg újabb 2x 90 másodpercig.
Ha kész, vegye vissza a hőfokot kb 3-as, közepes fokozatra, s a legvégén újabb 90fokkal elforgatva 180 másodpercig süsse.
Közepesen sült – medium steak az eredmény.
Természetesen, a nagy sütőfelületnek köszönhetően volt még hely bőven, így a kerámia grill lapra, rákívánkozott még egy kis paprika, sajt, gomba, és a Franktól tanult cornflakes-be bundázott, mézes csirkehús is.
Szeretné kipróbálni Ön is a fenti receptet, esetleg a grillezett sajtot, csirkét, vagy gombát?
Ismerje meg a STEBA elektromos grillek minden előnyét, válassza a német grill készülékeket, és szokja meg a sikerélményt, melyet nyújtanak Önnek!
Tesztelje ajánlott receptjeinket, sőt, küldje el sajátját mielőbb, hogy a STEBA grillmester véleményezhesse, esetleg megjutalmazhassa!
Ha netán Ön a VG 300, VG 200 típusú grillek valamelyikével rendelkezik „csak”, akkor se keseredjen el, kb 5-ös fokozaton süsse fedél alatt a fentiekben leírt módon a marha steak-et.
Jó étvágyat és kellemes barbecue grill partikat kíván,
a STEBA –a Grillspecialista
Bonair BG kft csapata