Mire jó a gyümölcscentrifuga I.?
Tudja meg, mi mindenre jó egy gyümölcscentrifuga
Fogytán az energiája? Kedvetlennek érzi magát? Itt az ideje, hogy megtisztítsa szervezetét: Háromnapos léböjtkúra! Háromnapos léböjtkúra Fogytán az energiája? Kedvetlennek érzi magát? Itt az ideje, hogy megtisztítsa szervezetét! A szakszerû léböjt csodát mûvel külsõnkkel, belsõnkkel egyaránt. Határozza el magát, segítünk! A tavasz a méregtelenítõ kúrák kiemelkedõ idõszaka. Ilyenkor igyekszünk a téli hónapok alatt felhalmozódott salakanyagoktól megszabadulni. A hölgyek ekkortájt kezdik behajtogatni a sálat, a sapkát, a kesztyût és a vastag pulóvereket a szekrény polcainak mélyére, s mivel ott addig a bikinik aludtak téli álmot, óhatatlanul elõtérbe kerülnek e kényes ruhadarabok. A nõi lelket elkezdi furdalni a kíváncsiság, vajon hogyan fest majd a forró nyári napokon a tavalyi vadító fürdõruhájában, amelyben az elmúlt évben annyi elismerõ pillantást söpört be? Vagyis: bikini fel, irány a tükör! A hízékony alkattal megáldottakba a látottak hatására beléhasít a felismerés, hogy bizony, talán jobb lett volna a múlt hétvégén is egy kicsit kevesebb lekváros buktát enni a nagy tál babgulyás után. A jól látható narancsbõrrõl - amely létrejöttében egyik kiemelkedõ tényezõ a salakanyagok felszaporodása - talán jobb nem is beszélni. Nincs más teendõ, mint gyors megoldást keresni erre az akut problémára. Gyümölcscentrifuga. Méregtelenítés Modern korunk vívmánya, hogy mára már szinte mindent képesek vagyunk elõállítani mesterségesen is, de a természet által kínált eledeleinket is addig-addig alakítjuk, míg mind formailag, mind állagát, színét, tartósságát tekintve kifogástalanná nem válnak. Ha ezeket az élelmiszereinkre vetítjük, nos, gyakorlatilag nem találunk olyan nyersanyagot, amelyben ne lenne valamilyen adalékanyag vagy vegyszer. Ezek, valamint az anyagcserénk során képzõdött köztes anyagok mind-mind mérgezik szervezetünket. A májunk, a vesénk, a tüdõnk és a bõrünk felveszi ugyan a harcot a salakanyagokkal, de a folyamatos terhelést azok sem bírják. Ezért fontos, hogy idõnként tehermentesítsük szerveinket, építsünk be alkalmanként egy párnapos böjtöt. A méregtelenítésnek számos fajtája és módszere létezik, mi most egy háromnapos léböjtkúrát ajánlunk, amely tekinthetõ egy gyors salaktalanító kúrának is narancsbõr ellen, de akár egy szolid fogyókúra elsõ lépcsõjének is azon bizonyos kidudorodások lefaragására, amelyeket a fürdõruhás tükörképünkön vélünk felfedezni.
Léböjt
A léböjt - amint a nevébõl is következik - nem áll másból, minthogy a kúra ideje alatt szilárd táplálékot nem veszünk magunkhoz, csupán folyadékot. De abból sokat, legalább 2,5-3 litert. Fogyaszthatunk vizet, szénsavmentes ásványvizet, gyógyteákat, gyümölcsök és zöldségek kifacsart levét, valamint zsiradék hozzáadása nélkül készített leveseket. A lékúrák közkedveltek, présgép vagy gyümölcscentrifuga birtokában pedig egyszerûen megvalósíthatók. Bár az alkohol és a kávé folyékony halmazállapotú, méregtelenítés alatt mégse fogyasszuk õket! A dohányzóknak is érdemes letenni a cigarettát, és bár az erõs dohányosoktól nem várhatjuk el, hogy egyik napról a másikra felfüggesszék eme szenvedélyüket, azért õk is csökkentsék - lehetõleg drasztikusan - az elszívott szálak számát! A lékúra a nyers ételek fogyasztásából álló diétától rosttartalmában különbözik. Ha a zöldségeket és a gyümölcsöket préseljük, rostmentesekké válnak. Amennyiben azonban turmixoljuk vagy centrifugázzuk, maradnak benne rostok, csak a gép felaprózza azokat. Teljes rostmentességre akkor van szükség, ha az emésztõrendszer különösen komoly tehermentesítést igényel. A levek méregtelenítésen kívül roborálásra is alkalmasak, hiszen ha gyengének érezzük magunkat, egy egynapos lékúra újra formába lendít minket.
A préselés szabályai
A nyersanyagokat lehetõleg bio-piacokon szerezzük be, hogy méregtelenítés címén még véletlenül se vigyünk be szervezetünkbe több vegyszert, mint máskor tennénk ha nincs a környezetünkben bio-piac, a megvásárolt élelmiszereket alaposan mossuk és hámozzuk meg a gyümölcscentrifuga lehetõleg 18/10-es rozsdamentes acél alkatrészekbõl álljon, ugyanis más fémekkel a gyümölcssavak reakcióba lépnek a leveket mindig frissen készítsük el olyan mennyiségben, amennyi egyszerre elfogy, a vitaminok nagy része ugyanis oxigén hatására elbomlik!