A tavasz ízei a tányérjában
Hamarosan indul a medvehagymaszezon! Akik szeretnek kirándulni, maguknak is gyűjthetnek az erdőben, de piacokon is olcsón beszerezhetjük a tavasz slágerét. Nem csak salátának finom – készítsen belőle kalóriában szegény, tápanyagokban gazdag, méregtelenítő tavaszi zöldturmixot!
Bizarrnak hangzik a medvehagyma turmix? Elsőre lehet, de érdemes kísérletezni, egyrészt, mert valóban finom, másrészt, mert ennél egészségesebb italt nehéz lenne összehozni.
Miért készüljön a tavaszi turmix medvehagymából?
A medvehagyma tisztítja a gyomrot, a veséket, de ami igazán különlegessé teszi, hogy a kiváló vírus- és baktériumölő fokhagymánál 12-szer erősebb a fertőtlenítő hatása is van. Emellett vitaminokkal, ásványi anyagokkal is bőségesen ellát minket, amire legtöbbünknek nagy szüksége van ilyenkor, a téli, kissé vitaminhiányosabb időszak után.
Medvehagyma receptek
Zöld medvehagymás turmix – zöld smoothie
Egy igazán tavaszias, élénkzöld turmix vacsora utánra – 5 perc alatt kész.
Hozzávalók:
- ¼ csokor medvehagyma
- 1 db zöld alma
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 tk. méz
- 1 dl víz
- citromlé
Ami még belekerülhet: tyúkhúr, sóska, reteklevél. Készülhet sósan is, ekkor méz helyett sózzuk, borsozzuk.
Turmixoljuk le a hagymát és a zöld almát, majd keverjük bele a többi hozzávalót - már kész is finom a tavaszi smoothie.
A házi smoothie készítés nem véletlenül lett divat: gazdag ízvilágú, változatos és igazán selymes italok készülnek percek alatt, az egészség jegyében. Készítsen isteni finom, és emellett nagyon egészséges, smoothie-kat a Steba smoothie készítő gépével – rendeljen innen!
Medvehagyma krémleves
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 közepes krumpli, darabolva
- 1 csokor medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 l víz
- 0,5 l tejszín
- só, bors
Elkészítés
A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a krumplit, a medvehagyma harmadát, és vízzel felöntve puhulásig főzzük. Hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, a maradék medvehagymát, a turmixgépbe öntjük vagy botmixerrel pürésítjük. Ha simára turmixoltuk, felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk – és már tálalható is.
Medvehagyma tartósítása – segít a turmixgép
A medvehagyma szezonális növény, de nem lehetetlen tartósítani. Erre két módszert is tudunk:
1. Befőttesüvegben: A medvehagymát leturmixoljuk, fél kiló hagymához fél liter olívaolajat és 3 evőkanál sót is. A kapott masszát tiszta befőttesüvegbe töltjük. Hűtőben sokáig eláll, 1-1 kanál medvehagyma pép nagyon finom ízesítője lehet sülteknek, leveseknek vagy akár salátáknak.
2. Fagyasztva: A medvehagymát szintén turmix segítségével felaprítjuk, kevés vizet adunk hozzá, majd jégkocka tartóba töltve lefagyasztjuk. A medvehagymás jégkockákat a leveskockához hasonlóan adhatjuk az ételekhez, nagyszerűen feldobja még a legunalmasabb menüt is. Ugyanezzel a módszerrel szinte bármilyen friss fűszernövény, például petrezselyemzöldje is tartósítható.
Erős turmixgépet keres, ami sok évig társa lesz a konyhában? rendelje meg itt!
Az ízek erősítéséhez, szervezetünk támogatásához javasoljuk, hogy mindig legyen sós, édes, savanyú, keserű íz kombináció. A medvehagyma csípősségéhez jól társul a savanykás-édes alma, s még bátran megsózhatja.
Steba SB2
Smoothie készítő
pesztókhoz,
Zöld turmix készítő
Két db BPA mentes flakonnal
2 állítható sebesség fokozat
23 000 ford/perc teljesítmény
Mosogatógépben mosható
Steba MX 4 Plus
Turmixgép
6 szárnyas kivehető inox kés
3 automatikus program
Fokozatmentes szabályzás
Rozsdamentes acél ház
Extra nagy inox daráló feltét
Könnyen szétszedhető
max. 18 000 fordulat / perc
1200 W