Aszalás - egy különleges recept Marikától
Marika egy vásárlónk, aki már sokszor járt nálunk és néhány hete elmesélte nekünk, hogyan is használja a korábban vett aszalógépet. Az ő aszalás történetét és különleges receptjét mutatjuk meg most Önnek!
Aszalás előtt...
Pontosabban mielőtt belefogunk az aszalás történetbe el kell mondjuk, hogy Marika természetesen hozzájárult ezen cikk bemutatásához, azonban kérésére nevét megváltoztattuk.
Marika és az aszalás
Át is adjuk neki a szót, hogy mesélje el milyen módon használja az aszaló gépet:
Körülbelül 6 hónapja vettem meg az aszaló gépet (a STEBA ED5 nevű aszalógépre gondolt Marika. A szerk.) és azóta
aszaltam vele epret, barackot, banánt, képzeljék még a dinnyét is kipróbáltam - pedig többen mondták, hogy annak túl magas a víztartalma, de úgy voltam vele, hogy kitapasztalom. Szóval úgy is nézett ki az aszalt dinnyém, mint azok a medúzák amik kisodródnak a partra - egy vékony kis fátyol meg pár szem fekete mag maradt belőle. Ismerősöm mesélte, hogy aszalóban szokott szárítani szotyolát, de arra is rá kellett jönnöm, hogy az pirítva jobb. Nagyjából 4-5 kg aszalt gyümölcsöt raktam el gyümölcsfajtánként - az eperből már alig van, mert az annyira finom. De tudják mit csináltam, ami tényleg jól sikerült?
Az aszalás csodája
Marika receptje egyszerűen zseniális. Természetesen az első lépés, hogy aszalás segítségével elő kell készíteni a gyümölcsöket. Innentől folytassa tovább Marika:
"Az aszalt gyümölcsöt ledaráltam - meglepően sok por lett egy-egy ilyen darab gyümölcsből. A lényeg, hogy a ledarált aszalt gyümölcsre lisztként kell tekinteni és a szokásos módon palacsintát csinálni belőle."
Íme a pontos recept, ahogy Marika, az aszalás mestere javasolta:
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 20 dkg aszalt gyümölcs, porrá darálva
- 360 ml 2,8%-os tej
- 2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
Cukrot semmiképpen ne tegyünk bele, hiszen az aszalt gyümölcs cukortartalma magasabb, mint a lisztté. Arra figyeljünk, hogy ne ragadjon le!
Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverjük, majd serpenyőben kisütjük!
FIGYELEM! Ez a fajta palacsinta tészta üresen, vagy édesebb töltetlékekkel az igazi!
Aszalás: hogyan kezdjem el?
Érdemes beszerezni egy könnyen kezelhető, hatékony aszaló gépet! Mi a STEBA ED5 aszalót ajánljuk Önnek!
Steba ED5
Aszalógép - digitális
Zöldség szárítás
Nyerskonyhai ételkészítés
Digitális termosztát
Automata 1-36 órás időzítő
5 aszaló tálcával
Bővíthető plusz tálcákkal
Steba ED6
Digitális aszaló
fűszer és gyógynövények
szárítására, tartósítására,
Hőmérsékletszabályzás,
Elektronikus időzítő,
6 db nemesacél tálca
800 Wattos teljesítmény
Nyerskonyhához