Füstölt sajtos kukorica-lepény, házi tortilla
Hozzávalók:
- 25 dkg kukorica liszt
- 2 egész tojás
- 2 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 db alma
- pici só, pici nyírfacukor
- füstölt sajt vagy kedvére való, ízes reszelt sajt
- a sütéshez vaj
- tetejére tejföl
A kukoricalisztet keverje el a tojásokkal, sóval, pici cukorral és apránként a tejjel, reszelje bele az almákat, majd higítsa a szénsavas vízzel. Könnyen és gyorsan simára keverhető.
Hevítse a kivajazott palacsintasütőt a tűzhelyen, vagy melegítse elő grilljét (pl. STEBA VG 200 grill), s süsse sima felületű grillapon -palacsinta módjára.
Minden egyes újabb kukorica lisztes palacsinta /tortilla előtt olvasszon vajat a serpenyőben.
A kész palacsintákat töltse meg reszelt sajttal, tekerje fel, s süsse át a sajttal megtöltve a grillen –ekkor már a rácsos felületen is sütheti! Pl. STEBA VG 200 készülék rendelkezik sima és rácsos grill felülettel is – vagy serpenyőben.
A tetejére ismét szórhat reszelt sajtot, s megkenheti tejföllel, esetleg fokhagymás tejföllel. Laktató, kellemes vacsora.
Glutén érzékenyeknek, lisztérzékenyeknek a kukoricából készült ételek emésztése ajánlott. Úgyhogy ez a sajtos tortilla vagy kukorica lepény támogatja az emésztőszerveket, nem terheli meg annyira, mint a fehérliszt.
Tetszett receptünk? Kövesen minket a Facebookon.
Értesüljön újabb konyhai tippekről, trükkökről, s az egészséges légkörről!