Grillezett banán, grillezett ananász
Hozzávalók:
A társaság méretétől függően banán, ananász(4 főre például 4 db banán és 2 ananásszal számoljon)
Ha a gyümölcs már adott, akkor nem kell más, csupán:
Egy STEBA grill és
Grillezési kedv
Egy kis krémlikőr (pl. Csoki likőr, tojáslikőr) és vanília fagyi, csoki öntet, tejszínhab.
A banánokat héjukban tegye rá a STEBA grill sütő meleg felületére.
Süsse át mindkét oldalán néhány percig (kb 3-5 perc oldalanként) a szép sárga banánhéj megbarnul. Megj. nem kellemes látvány, de ez jelzi, hogy megsült, átsült.
Sütés után vágja fel a héját például egy színes Kuhn Rikon hámozó késsel.
Darabolja fel a banánokat karikákra, s így banánhéj bölcsőben tálalja. Lehet a banán héj eltávolítása után csupán a héj nélküli banánt is tálalni. Locsolja meg a kedve szerint választott krémlikőrrel, tegyen rá 1-2 gombóc vanília fagylaltot, tejszínhabot, majd díszítés –és ízesítésképpen vékony sugárban locsolja át csoki öntettel. Kész a laktató, ám természetes alapú grillezett banán, grillezett desszert!
A friss ananászt meghámozás után karikára vágva vagy szeletekben (kb 1 cm vastagság) tegye a STEBA grillre.
A STEBA VG 200 grillen 3-as fokozaton, a STEBA VG 300 BBQ grillen 8-as fokozaton grillezheti az ananászt, a grillezett gyümölcsöket.
Az ananász grillezése hosszabb időt vesz igénybe, mint a banáné.
A grillezett ananász kiegészítője ugyanúgy lehet a krémlikőr, a vanília fagyi és tejszínhab csoki öntettel, de a kalóriák csökkentése vagy a hozzávalók hiánya miatt el is hagyhatja bármelyik kiegészítőt a grillezett gyümölcs desszert mellől.
Tetszett receptünk?
Kövesen minket a Facebookon.
Értesüljön újabb konyhai tippekről, trükkökről, s az egészséges légkörről!