Grillezett hal, grillezett paprikával és párolt répával
Nemcsak nyáron, hanem akár még decemberben is beszerezhető piacon a piros kápia paprika, de lehet a színes kaliforniai paprikákat is grillezni.
Mi a magyar paprikát előnyben részesítjük, így a magyar kápia paprikát javasoljuk.
Halat is választhat magyart, de grillezhet tengeri halfilét is.
Hozzávalók: 4 fő részére
- 4 szelet halfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 l napraforgóolaj
- grill fűszerkeverék
- 4-6 db kápia vagy kaliforniai paprika
- 4-6 db sárgarépa
- 4-6 db nagy vagy közepes fej burgonya
- ízesítéshez még kevés só
Elkészítési útmutató:
Mosson meg 4 –6 db sárgarépát, hámozza meg, hosszában felezze el vagy vágja 3-4 szeletre –a répa vastagságától függően.
Dörzsöljön folyóvíz alatt tisztára 6 közepes méretű burgonyát. Ha ragaszkodik a hámozott krumplihoz, akkor meg is hámozhatja, ám hámozás nélkül, a héjában párolt burgonya fogyasztása egészségesebb.
Mosson meg még 4-6 db piros paprikát, ezeket laposra szeletelje fel.
A répa és a paprika szeleteléséhez válassza a svájci Kuhn Rikon késeket: ULU zöldség vágót vagy a színes Colori, SAFARI késeket. A Kuhn Rikon színes kése vagy a Kuhn Rikon praktikus hámozó eszközeiből válasszon magának a burgonya hámozásához krumplihámozót.
A KUHN RIKON acél lábosában vagy a STEBA DG 1 gőzpárolóban nagyon kevés vízzel párolja meg a répát és a burgonyát. Sóval enyhén, óvatosan ízesítsen.
Melegítse elő a STEBA grillt (például a STEBA VG 200 üvegfedeles grill készüléket), törölje át olajos papírtörlővel.
A sima felületre helyezze el a tengeri halfilé szeleteket (például egyszerűen beszerezhető a fehér húsú, szálkamentes halfilé, a Pangasius), Kenje át egy kis fokhagymás, halfűszeres olajjal, a bordás részre pedig helyezze a szintén fokhagymás, fűszeres olajjal bekent piros paprikákat.
Kb 10 perc alatt készre sül a hal, hangolja össze a répa és a krumpli párolási idejét, hogy egyszerre tálalhassa ezt a főfogást.
Ugye milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető?