Hagymaszáron grillezett sertéshusi falatok
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg darált sertéshús
- só, bors
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál BBQ szósz
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál fokhagyma olaj
- 8 db újhagyma
- 8 szelet érlelt sonka,
- bacon
- 1 erős zacskó -az elkészítéshez, kinyomáshoz
A fűszereket, szószokat, tojássárgáját keverje jól össze a darált hússal. Jól dolgozza össze, töltse a zacskóba. Az újhagymákat egyenes szárral tisztítsa meg, kb 15 cm-es egységekre darabolja.
A zacskó egyik sarkát vágja le!
Az újhagymaszárat kb. a feléig dugja bele a zacskón vágott lyukba, a húsmasszába, ezután a hagymaszárat óvatosan, lassan húzza kifelé, miközben a zacskót összenyomva, a lyukon nyomja ki a húspépet.
Miután kicsúszott, nyomkodja rá a húsmasszát a hagymára.
Mi így csináltuk, nagyobb kép
Ezt követően tekerjen rá egy szelet parasztsonkát vagy bacont, s helyezze a forró grillre.
A STEBA VG 200 grill ideális kiegészítője a háztartásoknak. Hétköznapokon is grillezhet vele, azonban a hétvégi vendégváráshoz, grillpartihoz is nagyon hasznos segítőtárs.
A STEBA VG 200-as grillen ezt a husis újhagymaszárat 3-as fokozaton kb 7-7 percig süsse mindkét oldalán.
Tálalhat hozzá rizst, süthet steak burgonyát is a grillen, de csupán saláta körettel is kiváló tavaszváró grill étel!
A zsenge friss újhagymás husihoz, s a mámoros hangulathoz egy pohár vörösbort is társíthat. Élvezze a grillezés hangulatát, az ízek zamatát!
Steba VG200
Low-Fat Grill üvegfedéllel
Hőálló, levehető üvegtető
Masszív, kivehető sütőlap
Low-Fat technológia
Hőszabályzó, melegentartás