ILDELLONI fantázianévre hallgató receptünk
Ha inkább a házi tésztához, netán tésztagépéhez ragaszkodik, akkor elkészítheti a szószt, s nyakon öntheti vele bármelyik tészta fajtát, úgy is finom lesz!
Elkészítési idő: 30- 40 perc + sütés
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz/ üveg passzírozott paradicsomlé
- 1 db ömlesztett sajt- sajtkrém
- 0,5 dl olaj
- oregano,
- bazsalikom,
- só
- 30-40 dkg canelloni vagy paccheri tészta
Egy nagy lábosban tegye fel a vizet forrni. Ha van tésztagépe, s tud tölthető tésztát készíteni, akkor saját készítésű tésztával, friss házi tésztával igazán finom.
A mi esetünkben nem tésztagéppel készítettük a tésztát, hanem kész gyönyörű olasz tésztát (Magyarországon vásárolt Paccheri tésztát) használunk.
Amíg a víz melegszik, egy serpenyőbe tegyen olajat, majd a forró olajba tegye bele a megtisztított és felaprított vöröshagymát.
Hámozza meg (gyorsan megy a KUHN RIKON zöldséghámozókkal) a két cukkinit és répát, majd reszelje le, vágja Julienne-re. (KUHN RIKON Julienne vágó eszközök), a hagymához adja hozzá a zöldségeket. Kevergetve dínsztelje meg, majd öntse nyakon 1 üveg vagy 1 doboz paradicsompürével, sűrű lével.
Tipp:
A paradicsomos üveget kb 0,5-1 dl vízzel öblítse ki, s tegye félre, hogy ezzel locsolhassa meg a tésztát sütés közben.
Ízesítse sóval, majd intenzíven: bazsalikommal, oregánóval.
Közben várhatóan már forr a víz a tésztának, figyeljen rá! A forrásban lévő vízbe tegye a házi tésztát v. bolti tésztát és egy kis só és olaj hozzáadásával főzze ki.
A meleg paradicsomos zöldségalaphoz adagoljon hozzá egy tömlő sajtkrémet, keverje el. A sajt a hő hatására elolvad, keverje alaposan el. Ekkor jöhet hozzá a két gerezd fokhagyma áttörve vagy apróra vágva.
Majd egy nagy hőálló tálat kenjen ki olajjal vagy vajjal. S melegítse elő a sütőt 180C fokra. Ide sorakoztassa fel a kifőtt tésztákat – MEGTÖLTVE. Kiskanállal töltsön a szószból a tészta üregébe, majd fektesse le.
A töltött tésztákat sorakoztassa több sorban egymásra, néha egy kis szósszal is megkenheti.
A tetejét locsolja meg a higított paradicsomlével, s gazdagon terítse meg reszelt sajttal.Az előmelegített sütőben süsse addig, míg a sajt gyönyörűen olvadt és aranybarnás színűre változik. (szükség szerint a higított paradicsomlével még locsolhatja sütés közben is)
Jó étvágyat!