Kukorica krémleves
A kukorica nem feltétlenül idényhez kötött étel. Akármikor, amikor egy kicsit változatosabbá tenné a levesek választékát, akkor érdemes a kukorica krémlevest becsempészni a menüsorba.
Aránylag gyorsan elkészül, s nem igényel fejlett szakácstudást.
Kukorica krémleves hozzávalói: (kb 6 adag)
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 30 dkg kukorica (mirelit vagy konzerv vagy frissen morzsolt)
- 1 dl tej vagy tejszín
- só
- kurkuma
- curry
- mexikói fűszerkeverék
- igény esetén chili
- levesbetét: kedve szerint ( prirított kenyérkocka, levesgyöngy, tortilla chips, farfalle tészta, sajt, medvehagymás pogácsa, stb)
Szükséges konyhai eszköz, háztartási gép:
lábos, kanál,
Turmix vagy botmixer
Egy lábosban melegítse fel az olajat, s a liszttel készítsen rántást, higítsa fel apránként 2 pohár vízzel, majd tegye bele a kukoricát. Hagyja fedő alatt puhulni, fűszerezze be, s higítsa a tejjel (tejszínnel) és további adag vízzel (kb 3 dl), s főzze tovább fedő alatt.
A kukorica pürésítése, turmixolása
Amikor a kukorica megfőtt, akkor hagyja egy kicsit hűlni, pihenni.
A leves krém állagának eléréséhez használja a STEBA MX 21 botmixert vagy
a STEBA MX 4 turmixot. Turmixolja össze a kukoricalevest.
Kóstolja meg, ízesítse, ha szükséges.
Ha az Ön számára zavaró kukorica héjak maradtak a levesben, akkor egy nagyobb lyukú szitán vagy szűrőn keverje, szűrje át.
Az átturmixolt krémleves tálalása
A kész krémlevest közvetlenül étkezés előtt tálalja csészébe vagy más leveses tányérba. Levesbetétként az otthon található alapanyagok illetve az Ön fantáziája szolgálhatnak. Ideális társa a mexikói kukorica tortilla chips, ám lehet egy sajtos pirítós, medvehagymás pogácsa vagy egyszerűbb pirított kenyérkocka megoldás is.
Csípősen szereti?
Ízesítse a levest chiliporral vagy piripiri szósszal, chilivel kedvére.
Jó étvágyat!
Steba MX 4 Plus
Turmixgép
6 szárnyas kivehető inox kés
3 automatikus program
Fokozatmentes szabályzás
Rozsdamentes acél ház
Extra nagy inox daráló feltét
Könnyen szétszedhető
max. 18 000 fordulat / perc
1200 W