Medvehagymás - túrós puliszka
Itt a medvehagyma szezon! Szedjen, vegyen friss medvehagymát és illessze be a változatos étrendjébe. A medvahagyma hosszabban eltartható vákuumzacskóban, ha STEBA vákuumfóliázó készülékkel levákuumozza, majd a vákuumzacskóba zártan a hűtőben tárolja.
Készítsen zamatos fogásokat a friss, üde medvehagymával!
Medvehagymás - túrós puliszka - Gluténmentes, akár laktózmentes is lehet
Hozzávalók:
- 15-20 dkg kukorica dara
- só
- víz
- vaj (laktózmentes) vagy kókuszzsír
- 1 csokor medvehagyma
- 20 dkg túró (laktózmentes túró)
A puliszka elkészítése roppant egyszerű.
Forraljon fel egy nagy bögre vizet lábosban, öntse bele a kukorica darát. Sózza, illetve amikor már megduzzad a puliszka, akkor a zsiradékot tegye bele. Keverje folyamatosan, mert könnyen letapad, leég. Hagyja egy picit fedő alatt párolódni a tűzről levéve, majd adja hozzá -villával megtörve -a túrót, illetve a medvehagymát.
A medvehagyma vágásához ideális a KUHN RIKON ULU fűszervágót használni, könnyen, gyorsan apríthatja vele a friss, egészséges medvehagymát.
Az így elkészült túrós-medvehagymás puliszkát fogyaszthatja is, ám serpenyőben kis zsiradékon pogácsa formájúan ki is sütheti. Főételként tejföllel vagy köretként is tálalhatja.
Fogyasszon sok-sok medvehagymát, élvezze, hogy itt a tavasz, a természet ilyen egészséges táplálékkal ajándékoz meg minket.
Steba SB VK6
Vákuumfóliázó, fóliahegesztő
Inox burkolat
szabályozható vákuum
Automata vagy
manuális müködtetés
Steba VK4
Vákuumfóliázó, fóliahegesztő
30 cm széles vákuumfóliákhoz
Ételtároláshoz,
Sous Vide-hoz
Vákuumtasakkal és tekerccsel
Vákuumozó cső vákuumedényekhez