Rakott krumpli ala Bonair juhtúrós varia
Hozzávalók:
- 8 db közepesen nagy burgonya
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg túró
- 1 konzerv kukorica
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál újhagyma
- 1 póréhagyma vagy 2 fej vöröshagyma
- 3-4 db paradicsom
- friss rozmaring
- kakukkfű
- só
- bors
- kb 15-20 dkg Ementáli sajt
A krumplikat mosás, tisztítás után héjában, kevés vízben előfőzzük, pároljuk.(például a Kuhn Rikon Durotherm vagy Hot Pan lábosban)
Vigyázzon, hogy ne főzze puhára, csak egy kicsit párolódjon, puhuljon meg a krumpli.
Ezt követően felezze el a krumplikat, helyezze egy tepsibe úgy, hogy az elfelezett rész felülre kerüljön, s a héjas oldalán feküdjön.
Egy tálban keverje össze a túrókat, a felszeletelt újhagymát, az áttört fokhagymát, s a fűszereket.
Ezzel a túróval kenje meg, rakja meg a krumplik tetejét, majd következzen rá egy kis kukorica, rá egy szelet paradicsom, s néhány hagymakarika.
Mindezek tetejére jöhet a reszelt sajt.
Egyesével rakja meg a krumplikat, szórja rá a reszelt sajtot, s süsse előmelegített sütőben addig, míg a sajt aranybarna nem lesz.
Tálalhat mellé salátát. Például őszibarack konzervvel megbolondított zöld leveles salátát. Enyhén ecetes-mustáros, mézes……. Hm nyamm
Tetszett receptünk?
Értesüljön újabb konyhai tippekről, trükkökről, s az egészséges légkörről!