Sonka köntösben grillezett füge
A füge édes gyümölcsként ismert, azonban a sonkába tekert grillezett fügére ne grill desszertként gondoljon, mert főételként ajánljuk, a grillezett sonkából nyert sós jellege miatt.
A sós sonkába a füge mellé sajtot is tekerünk, s az egész ízhatás kedvéért savanykás illetve semlegesebb ízvilágú kiegészítőkkel tálaljuk.
4 adag elkészítéséhez ajánlott hozzávalók:
- 16-20 szelet fekete erdei sonka vagy bacon
- 2 friss füge
- kb 2 dkg keményebb (ementáli jell.) sajt
- 2 db avokádó
- 1 db alma
- 1 gránátalma
- 8 db dió bele
- balzsamecetes öntet
A friss fügét vágja 8 gerezdre, így 16 gerezdre számíthat. Amennyiben kicsit nagyobb étkű a csapat, úgy a füge mennyiségét, vastagságát növelje bátran.
A vékony sonka vagy bacon szeletekbe helyezzen egy gerezd fügét és mellé egy kis szelet sajtot, majd tekerje fel, s ez kerüljön a forró grill lapra.
Előkészületet szinte egyáltalán nem, csupán áramot igényelnek a német STEBA grillek, melyek tapadásmentes bevonatán remekül és gyorsan elkészíthető grill fogások egyike ez a sonkába tekert sajtos füge.
A sonkatekercseket forgassa meg időközönként, s a grillezés közben a többi hozzávalót már a tálra helyezheti.
Vágjon gerezdeket, szeleteket az almából, avokádóból, dióból, ezeket helyezze egy tálra.
A friss, meleg grillezett tekercsek kerülnek a társaságukba, s az egész egy kis gránátalma mag szórást, majd pedig balzsamecet szósz feltétet kap a legvégén.
Ez a főétel negyedóra alatt elkészíthető, kiváltképp, ha egy praktikus STEBA grillt választ társul az grillezéshez. A legvégén, még melegen a grill sütőlapját papírtörlővel törölje le, s a gyors grillezés ilyen egyszerűen becsempészhető az őszi, téli hétköznapokba is.
Steba TG1
Teppanyaki grill
Kivehető öntvény grill-lap sima és bordás felülettel
Fokozatmentes termosztát és timer
Kivehet zsírgyűjtő
Rozsdamentes acél fröccsenésgátló
Low-fat sütés
Steba FG100
Digitális Low-Fat Grill
Digitális kijelző
30 perces timer
Automatikus melegen tartás
Kivehető grill lapok
Grillezés max. 235°C-ig
2000 W