Szuvidált hal
Az omlós, fehér húsú halat miért is kellene még átsütés előtt szuvidálni? Jogos lehet e kérdés. Ám ha ismeri már a szuvidálás előnyeit, miszerint az ízek intenzívebbé és harmonikusabbá tudnak válni, a hal kevésbé szárad ki, omlós marad, s erre rászán egy kis előkészítési időt, akkor mennyei nyári halsülteket készíthet. Lepje meg családtagjait, barátait is!
Szuvidált halfilé grillen átsütve
Kevésbé leszünk népszerűek a magyar horgászok körében, ha friss, tengeri halat javaslunk e recept elkészítéséhez, ezért inkább Önre bízzuk, hogy milyen és mekkora halat választ.
Szereti a kaprot?
Ha igen, akkor a kifilézett hal mellé helyezzen 1-2 ág kaprot, egy csöpp olajjal, s vákuumzacskóba helyezze őket, s vákuumolja le.
Kapor helyett vagy vegyesen használhat rozmaring vagy kakukkfű ágat is a halak ízesítésére. Ha nincs friss zöldfűszer a keze ügyében, akkor pici olajjal elkevert halfűszerkeverékkel vagy csak natúr összenyomott fokhagyma kíséretében tegye a halat a vákuumzacskóba.
A levákuumozott, ízesített hal kerül a SousVide főzőbe.
A hal vastagságától, korától, típusától függően kb 2-5 órás szuvidálást javaslunk 56-60 °C hőmérsékleten.
Például egy 3 cm-es vastag halszeletet 57,5°C hőmérsékleten 2 óra hosszat javaslunk szuvidálni.
Mivel vákuumozzon?
Vákuumfóliázáshoz vagy vákuumzacskóba csomagoláshoz a
STEBA vákuumfóliázó és hegesztő készülékeit javasoljuk.
Vákuumzacskót, vákuumfóliát is talál a bonairshop.hu választékában, keresse meg.
Vákuumozás után szuvidálás
Használja a STEBA SousVide főző készülékét a hal szuvidálásához!
Melyik Sous Vide főzőt válassza?
Ez már Önön múlik!
Néhány támpont, kérdés, amit tanács kéréskor felteszünk Önnek:
- milyen gyakran kíván a jövőben szuvidálni?
- Mennyire profi megoldást keres?
- Mennyit hajlandó rákölteni?
Nézze meg a STEBA SousVide főzőit, s válasszon a háztartási, félprofi és profi SousVide főző kínálatból!
Mit tegyen a hallal szuvidolás után?
Forrósítsa meg serpenyőjét vagy STEBA grilljét és hirtelen süsse át kevés olajon a halat mindkét oldalán csupán 2-3 percig. A sütés idejét a hal vastagsága nagyon befolyásolja.
A sütésnél ízesítse sóval, borssal, s tálalja kedvére való zöldség körettel, salátával, kapormártással vagy lime szósszal.
Ha nem minden előkészített, szuvidált halat szeretne most elfogyasztani, akkor hagyja a vákuumzacskóban, hirtelen sokkolja le jégfürdőben, s tegye a mélyhűtőbe. Fagyasztás után bármikor előveheti, s kisütheti.
Ízlelgesse a szuvidált halat, élvezze omlósságát, s mennyei ízvilágát.
A szuvidált, grillezett hal nem csak a nyár kiváltsága, ha már van STEBA SousVide főzője és STEBA grillje, akkor télen-nyáron, hétvégén, hétköznapokon könnyedén készíthet ilyen könnyű és finom fogásokat. Egészségére!
Steba SV2
Sous Vide
0,5°C pontosság
Keringető szivattyú
Digitális kijelző
Szuvidolás
Steba SV50
Sous Vide rúd
Inox ház
Keringető szivattyú
0,5°C pontosság
Könnyen hordozható
Szuvidolás