Szuvidált körte kókusz likőrrel – Kókuszos körte koktél
Alapként válasszon maga köré jó társaságot, ám az sem baj, ha egyedül van, akkor is örömét lelheti a szuvidált körtében, s akár annak koktélos változatában is.
Tálaljon barátainak, családjának grillezett könnyű ételeket vagy falatkákat (például a STEBA CM3 muffin és süti készítő készülékében gyorsan süthet fasírtgolyót is és aztán meg mennyei kókuszgolyót), majd koccintsanak mindannyiuk egészségére az alábbi szuvidált körtés (majdnem) koktélunkkal.
Szuvidált körtés kókuszlikőr
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db körte
- 1 citrom
- 1 kanál méz
- kókusz likőr
- kókusz chips
A körte szuvidálása
A körtéket mossa meg, a szárától és a belső magháztól szabadítsa meg, s vágja félbe.
A félbevágott körtéket helyezze egy kisebb méretű vákuumzacskóba locsolja meg egy kis citrommal és mézzel, vákuumozza le.
Ideális választás lehet Önnek a STEBA VK4 vagy VK6 vákuumfóliázó készülék.
Készítse elő STEBA SousVide készülékét. A típusától függően töltse fel vízzel,
állítsa be a hőmérsékletet 82,5°C-ra, majd hagyja két órán át szuvidálni.
A körték fajtájától és érettségétől függ, hogy elkészül-e ennyi idő alatt. Érdemes megtapogatni a zacskóban, ha nagyon kemény még, akkor hagyja a meleg vízfürdőben, ha már puhának érzi, akkor vegye ki, hűtse le.
A körte íze
Lehet, hogy nem lesz elég a 4 db körte, ha vendégeket vár, s ha kíváncsi fajta. Miért is?
Várhatóan a zacskó kibontásakor úgyis meg fogja kóstolni, s azt tapasztalja, hogy mennyei, intenzív lett a körte íze. Sokkal intenzívebb, mint ha vízben kompótot készítene. Mennyei és egészséges.
Egy kicsi nedvességet enged így is a körte, illetve a méz és citrom egyveleg, azt se hagyja kárba veszni, használja fel vagy fogyassza el.
Mivel párosítsa a szuvidált körtét
Csupán egy ötlet, javaslat a részünkről, hogy helyezze koktélos pohárba, öntsön rá kókuszlikőrt, majd szórja meg kókusz chipsszel.
Ám készítettünk már csokipudinggal, pirított mandulával tálalt szuvidált körtét, s az is nagyon hamar elfogyott, finom volt.
Gyümölcsök szuvidálása
A fentiekben leírt folyamatot alkalmazhatja más gyümölcsökkel is, ám kísérletező kedvén múlik csak, hogy milyen gyümölcsöket szuvidál. Mi azt gondoljuk, hogy azokat érdemes szuvidálni, amik kevésbé puhák, nem bogyósak. Az őszi gyümölcsök kiválóak a szuvidálásra.
Szuvidáljon almát is, kóstolja meg a szuvidált szilvát is bátran, akár e két gyümölcs egyvelegét is szuvidálhatja. A citrom és méz kiegészítéseként fahéjjal is szórja meg.
Mivel szuvidáljon
Ha még nem tudja, hogy mivel szuvidáljon, nincs szuvidáló készüléke, SousVide főzője,
akkor válasszon innen: https://bonairshop.hu/konyhai-eszkozok/sous-vide
A német STEBA a különféle felkészültségű hobbi és profi szakácsokra is gondolt, illetve a különböző mennyiségekre, ezért a SousVide főző választékban többféle SousVide gépet talál, az Ön igényeinek leginkább megfelelőt válassza. A Bonair munkatársai szívesen segítenek Önnek a kiválasztásban is.
Élvezze az ízeket, a húsok, zöldségek, gyümölcsök intenzív ízvilágát, s otthonában is tálaljon szuvidált fogásokat. Kényeztesse családját, barátait finomabbnál finomabb ételekkel, s amint látja, még a kísérő italt is különlegesebbé teheti.
Steba SB VK6
Vákuumfóliázó, fóliahegesztő
Inox burkolat
szabályozható vákuum
Automata vagy
manuális müködtetés
Steba SV50
Sous Vide rúd
Inox ház
Keringető szivattyú
0,5°C pontosság
Könnyen hordozható
Szuvidolás