Szuvidolt kacsamell
Szívesen készít kacsamellet, ám az elkészítési móddal nincs tisztában, hogy mitől válik omlóssá, puhává?
Az omlós kacsamell nagyon rövid sütési idővel, ám annál hosszabb előkészítési idővel készíthető el.
Az előkészület Önre nem ró nagy terhet, mert a kacsának vákuum zacskóban egy STEBA Sous Vide főzőben
kell csupán melegednie. Szuvidoljon kacsát, s tálalja az ünnepi asztalra!
Az omlós, szuvidolt kacsemellhez
Hozzávalók:
- SousVide főző készülék a szuvidoláshoz
- vákuumfóliázó, vákuumzacskó
- 60 dkg - 1 kg kacsamell
- kacsazsír,
- dióolaj
- zöldség vagy húsleves alaplé
- 2 dl vörösbor
- balzsamecet
- vaj
- só
A kacsamellet vákuumzacskóban ízlése szerint fűszerezve (sós kacsazsírral megkenve is lehet) vákuumozza, majd a Sous Vide főzőbe helyezze 59°C hőmérsékletre a kacsamell vastagságától függően kb 50-70 percen át szuvidolja. A vízfürdős hőkezelés után kérgezze gyorsan dióolajon, majd pihentesse melegen (60°C-on) egy óra hosszat.
A vákuumzacskóban megmaradt kacsa pecsenyelevet öntse egy lábosba, öntse fel alaplével, adjon hozzá vörösbort, forralja össze, ízesítse balzsamecettel, majd pedig sűrítse be vajjal.
A kérgesített kacsamell filét szeletelje fel (akkor jó, ha a kérge barnás, a belső hús rózsaszín), s öntözze meg a pecsenyelével.
A vákuumozott kacsamell elkészítéséhez hozzávaló még egy vákuumozó készülék és SousVide főző.
Ismerje meg, használja a STEBA VK 6 vákuumozó készüléket, vákuumfóliázót, tartson otthon hozzá vákuum zacskókat, illetve a szuvidoláshoz válassza az Ön igényeihez leginkább közel álló STEBA Sous Vide főző valamelyikét.
A szuvidolásnál lényeges az állandó hőmérséklet, ezért fontos, hogy a SousVide főzőjével a beállított előfőzési hőmérsékletet állandóan tartani tudja.
A STEBA SV 1 Sous Vide főzője a kisebb mennyiségek, egyszerűbb szuvidolás
1 °C pontossággal tarja a beállított értéket
A STEBA SV 2 SousVide főző -a közepes mennyiség részére, vízforgató szivattyúval – profibb megoldás, 0,5°C pontossággal tarja a beállított értéket
A STEBA SV 100 Sous Vide főző – a profiknak, séfeknek készült, kádfürdőbe helyezendő SousVide elektronika, 0,1°C pontossággal tarja a beállított hőmérsékletet
STEBA Sous Vide főző választékot itt találja, ismerje meg a német STEBA háztartási készülékeket, s szuvidoljon STEBA SousVide főzővel otthonában, éttermében.
Steba VK4
Vákuumfóliázó, fóliahegesztő
30 cm széles vákuumfóliákhoz
Ételtároláshoz,
Sous Vide-hoz
Vákuumtasakkal és tekerccsel
Vákuumozó cső vákuumedényekhez