Szuvidolt libacomb
Örömmel készítene libacombot, ám a puha libacomb, omlós libacomb elkészítésének fortélyát nem ismeri még?
Az omlós, finom libacomb elkészítése nem ördöngősség, kiváltképp, ha a combokat vákuumzacskóba tudja helyezni, s rendelkezik egy SousVide főzővel, amiben előkészítheti, előmelegítheti a libacombokat. A szuvidolás, mint konyhatechnológiai eljárás egyre népszerűbb az ínyenc hobbiszakácsok, háztartások számára is.
A szuvidolt libacomb hozzávalói:
- SousVide főző készülék a szuvidoláshoz
- vákuumfóliázó, vákuumzacskó
- Személyenként 1 liba alsó comb
- libazsír
- barna cukor
- só
- fokhagyma
- kakukkfű
A libacombokat kb 4 órára 7% só és 3% barnacukor oldatba áztatjuk be.
Ezt követően törölje meg szárazra. Majd pedig libazsírral megkenve, fokhagymával, kakukkfűvel megszórva (vagy egy ágat hozzáadva) helyezze a libacombokat vákuumzacskóba.
A vákuumozott libacombokat helyezze a SousVide főzőbe- vízfürdőbe.
Szakmai szemmel nézve inkább vákuum alatti hőkezelés ez az eljárás szuvidolás helyett, mivel magasabb hőfokot alkalmazását javasolunk hozzá.
67˘C hőmérsékleten 8-12 órán át tartsa a SousVide főzőben a meleg vízben stabil hőmérsékleten.
A vákuum alatti hőkezelést, konfitálást követően a libacombokat sütőben süsse még át, míg a bőre ropogós és aranybarna lesz.
Vákuumozáshoz használja a STEBA VK 5 vákuumfóliázó vagy STEBA VK 6 vákuumozó készüléket, vákuumfóliázót, tartson otthon hozzá vákuum zacskókat, melyeket a bonairshop-ban megvásárolhat.
illetve a szuvidoláshoz válassza az Ön igényeihez leginkább közel álló STEBA Sous Vide főző valamelyikét.
A szuvidolásnál lényeges az aránylag alacsony, állandó hőmérséklet, fontos, hogy a SousVide főzőjével a beállított előfőzési hőmérsékletet állandóan tartani tudja.
A német STEBA Sous Vide főző választékában a különféle felhasználó igényeknek megfelelelő SousVide főzők találhatók.
- STEBA SV 1 Sous Vide főzőnél a kisebb mennyiség, egyszerűbb szuvidolási eljárás
1°C pontossággal tarja a beállított értéket - A STEBA SV 2 SousVide főző -a közepes mennyiség, vízforgató szivattyúval – profibb megoldás,
0,5°C pontossággal tarja a beállított értéket - A STEBA SV 100 Sous Vide főző – a professzionális kádfürdőbe helyezhető SousVide fej, profiknak, séfeknek készült, kádfürdőbe helyezendő SousVide elektronika,
0,1°C pontossággal tarja a beállított értéket
Az SV 100 a vendéglátósok SousVide főzője, SousVide vendéglőbe, étterembe.
STEBA Sous Vide főző választékot itt találja, ismerje meg a német STEBA háztartási készülékeket, s szuvidoljon STEB A SousVide főzővel otthonában.
Steba SV50
Sous Vide rúd
Inox ház
Keringető szivattyú
0,5°C pontosság
Könnyen hordozható
Szuvidolás
Steba SV100 02
Szigetelő golyók
Csökkenti a párolgást
Javítja pontos hőfokszabályzást
Energiatakarékos szuvidolást biztosít
Mosogatógépben mosható