Szuvidolt tengeri hal filé
A SousVide főző használatával történő ételkészítés, a szuvidolás olyan főzési módszer, amikor az ételt alacsony hőfokon, vákuumzacskóban melegítjük, főzzük.
A szuvidolt hal elkészítéséhez a létszám függvényében egy vagy két halat készítsen elő:
a pikkelyektől, belsőségektől, gerincétől szabadítsa meg, s a halfilé darabokat helyezze egy vákuumzacskóba.
A vákuumzacskóba helyezés előtt a halat egy pici fűszeres oliva olajjal kenje át.
Vákuumfóliázó géppel (STEBA vákuumfóliázó és hegesztő gépek)
szívja ki a levegőt a zacskóból, majd hegessze le a zacskót a vákuumfóliázó készülékkel.
Fehér húsú tengeri halnál 53°C -on javasoljuk a hőtartást, szuvidolást, kb 40 perc- 60 perc időtartammal.
Amíg a SousVide főző dolgozik, addig a köretet készítse el.
Példánkban lehet ez friss spárga cézár saláta öntettel, ám a hal mellé készíthet zöldséges rizst párolva vagy főzhet például paradicsomos tagliatellát, az Ön ízlése és vágya szerint.
Miután a halacska már befejezte a lubickolást a vákuumzacskóban, serpenyőben zsírpapír béléssel vagy pedig grillen pár perc alatt kérgesítse, süsse át, s tálalhatja is.
Érdemes összehasonlítani a szuvidolt halat, a szuvidolási eljárás nélkül, csak közvetlen átsütöttel.
Mi megtettük.
A szuvidolt hal szaftosabb maradt, intenzívebben érezhető volt az íze, mint a simán serpenyőben sült halé. Azonos hal, azonos fűszerezés, ám zamatosabb ízvilág, finom sült hal lett az eredmény.
Ismerkedjen meg a német STEBA SousVide főző választékával, s készítsen egyre többféle ételt szuvidolva. Élvezze az ízeket, a gazdaságos ételkészítési módot...
Steba SV50
Sous Vide rúd
Inox ház
Keringető szivattyú
0,5°C pontosság
Könnyen hordozható
Szuvidolás