Sous Vide: a furfangos konyha technika
Vajon mit tud adni ez a csodálatos technológia Önnek?
Miért használják Michelin csillagos séfek ezt a konyhai eljárást?
Mert olyan ízélmény érhető el, mely igazán semmihez sem fogható.
A Sous Vide eljárás során alacsony hőfokon vákuum alatt az ételt előfőzik, párolják. A légmentes lezárásnak és az alacsony ám egyenletes hőmérsékletnek köszönhetően az ételek textúrája megmarad. Kifejezetten a kényes ételek elkészítésre találták ki ezt a főzési technológiát. A csoda abban is rejlik, hogy milyen különleges fűszerekkel „bolondítják" meg az ételeket, ezzel elérve igazán különleges ízkombinációkat.
Szereti, ha megdicsérik a főztjét? Próbálja ki a STEBA szuvid készülékeit!
Szuvidálás során az étel rostjai felpuhulnak, a zamata élvezetesebbé válik. A vákuum lezárás nem enged semmit sem elillanni. Az eljárás során érdemes kombinálni a fűszereket, hiszen ezzel tehető igazán különlegessé az étel.
Nem kell aggódnia, nem bonyolult a technológia.
A szuvidálás segítségével igazi ínyenc finomságokat készíthetünk játszi könnyedséggel és rengeteg időt spórolhatunk meg magunknak. Ma már nem csak a séfek, hanem az amatőr szakácsok körében is igen kedvelt módszer ez az eljárás. Jól adagolható, kisebb mennyiségekre lehet bontani az ételt. Szuvidálás és kihűlés után a zárt zacskó fagyasztható is. Felengedés után csak egy kis rápirítás és máris lehet enni a prémium minőségben elkészült húst, halat, zöldségeket.
Szeretne Ön is a mesteri ételeket készíteni? Tegye élvezhetővé a mindennapi főzést!
Ők már használják a STEBA szuvidáló készülékeket:
S. Gabi, Budapest
Régi vágyam teljesült karácsonykor. Férjem meglepett egy Steba SV200 szuvid főzővel. Nagyon szeretem. Kiemelt helyre tettem a konyhába. Végre kipróbálhattam azt a sok recept ötletet, amit főzőműsorokban láttam. Férjem szerint is megérte megvennünk! A vákuumfóliázó készülék is szuper, ami a készülékkel együtt kaptam. Köszönöm.
P. János, Debrecen
Az őszi disznóvágásnál használta a sógorom a vákuumozót. Nagyon praktikusnak találtam. Rendeletem egyet magunknak is. A készüléket nem szuvidáláshoz használjuk, hanem zöldség, gyümölcs lefagyasztására. Kicsi a fagyasztónk, a vákuumizált csomagok kevesebb helyet foglalnak. De nagyon szemezek egy szuvidálóval is.
K. Borbála, Székesfehérvár
Egy szakácsműsorban sous vide eljárással készítettek ételeket. Férjem, aki nagy ínyenc, rögtön az internethez ugrott, hogy rákeressen a szuvidálásra. Azonnal megrendelte a szuvidálót és a vákuumozót. Nem bántuk meg. Nagyon ízletes ételeket készítünk. Most kísérletezünk a zöldség szuvidálással.
A szuvidálás kényelmes is.
Mi kell hozzá?? Egy vákuumozó gép és egy szuvid gép.
A bepácolt, fűszerezett alapanyagokat vákuumozni kell, vákuumfólia segítségével. Majd ezt követi az állandó alacsony hőmérsékletű vízben hosszú órákon történő előfőzés. Ettől a művelettől minden eredeti íz, vitamin és tápanyagtartalom megmarad a húsban, sőt nem veszít nedvességéből sem, így hihetetlenül zamatos és omlós marad az átsütés után is.
Jó lenne mindennap friss, meleg ételt rakni a családi asztalra?
Különleges ízeket kipróbálni egyszerűen és könnyedén?
A német minőségű STEBA SousVide készülékek
elfoglalt, dolgozó családoknak és igényes gourmanoknak is kiváló!
Érdekli egy elektromos grill,
melyen megsütheti a szuvidált ételt?