Steba
ED5
Aszalógép - digitális
Zöldség szárítás
Nyerskonyhai ételkészítés
Digitális termosztát
Automata 1-36 órás időzítő
5 aszaló tálcával
Bővíthető plusz tálcákkal
- Ár:
- 43 990 Ft
Szívesen csemegézne télen aszalt meggyet, aszalt szilvát vagy barackot?
Kóstolta már a szárított epret? Netán a nyerskonyha híve, s a gyümölcsöket, zöldségeket nyersen, illetve 60°C körüli hőmérsékleten történő kezelés után fogyasztja?
Ismerje meg a német STEBA aszaló készülékét, mely az étel tartósításban a szolgálatára lesz.
Egészséges nassolnivalót szeretne télen fogyasztani? Aszaljon gyümölcsöt nyáron, tartósítsa a nyári ízeket, s fogyasszon szárított gyümölcsöt a téli időszakban. A gyümölcsök íze intenzívebbé válik, s nemcsak a mennyei ízeket, hanem kellemes élményeket is visszaidézhet pl. az eperszedését, barackszedését....
Eper télire, aszalva
A sok hajolgatás a piros kis formás eperért, megéri, mivel a nyár első gyümölcseként mennyei epres salátákat, süteményeket fogyaszthatunk, sőt, még télre is tartalékolhat belőle, ha lefagyasztja vagy kiszárítja.
A szárított epret úgy készítse el, hogy félbe vágja vagy felszeleteli, s a STEBA ED 5 aszaló tálcáira helyezi.
Kipróbáltuk, s egy alkalommal kb egy kilónyi epret tudtunk a tálcákra helyezni.
A műanyag tálcák között jár a meleg levegő, érdemes néhány óránként megfigyelni a gyümölcsök állapotát, s cserélni az aszaló tálcákat.
Miért legyen egy saját STEBA aszaló készüléke?
A gyümölcsök, többsége szárítással jól tartósítható. Ezáltal vitamindús, ízes gyümölcsöket fogyaszthat a sötét téli időszakban is, kicsit visszacsempészve a nyár hangulatát, melegét és ízvilágát.
Mennyei nyári ízek tudnak télen előkerülni! A gyümölcsök, mint pl. az eper és a meggy íze sokkal intenzívebbé válik, amikor a nedvességtartalmát elvonjuk, kiszárítjuk.
Mit lehet aszalni?
Mondhatnánk, hogy bármit, ám nem minden zöldség és gyümölcs nyújt megfelelő élvezeti értéket kiszárítva. A leggyakrabban az almát, meggyet, barackot, paradicsomot, sárgarépát, zellert, fehérrépát szárítják, ám mi próbára tettük az epret, s kíváncsian várjuk a málna szezont, hogy kipróbáljuk a málna vagy szeder aszalását is. A déligyümölcsöket is tartósítják így, kiváló édes csemege a banán, mangó, kiwi, stb. A gyümölcsökön, zöldségeken kívül a fűszernövények szárítására is ideális.
Eláll-e a szárított gyümölcs?
Amennyiben sikerül jól kiszárítania, úgy sokáig eltartható szobahőmérsékleten is.
Az élelmiszer iparban vegykezelést szoktak alkalmazni, ám mi inkább azt javasoljuk, hogy a natúr gyümölcsöt fogyassza, s ha a tartósságában nem bízik meg, úgy a kiszárított gyümölcsöt helyezze papír zacskóban vagy dobozban a fagyasztóba. Kisebb helyet foglal, s más ízvilág, mint a csupán fagyasztott változat.
A STEBA aszaló főbb jellemzői:
- Elektronikus hőmérséklet szabályzóval rendelkezik
- 40-70°C között állitható 5°C-os lépésekben
- Beépített elektronikus időzítője van 1-36 óra időtartam között
- 5 aszaló tálca, melyek egymásra állíthatók
- Egy fűszernövény aszalására alkalmas tálca
- Opcióként bővíthető a tálcák mennyisége, 2 db-os szetben vásárolható
- Középen kerek nyílás – levegő keringtetés
- LCD kijelző
- Nagy tálca méret: 5*32*25 cm
Ismerje meg, használja a praktikus aszaló készüléket!
A STEBA ED 5 technikai adatai:
Méret: 28,5 x 33,5 x26,5 cm
Aszaló tálcák mérete: 32 x 25 cm
Teljesítmény: 350 W
Súly: 2,5 kg
1 év garancia
0 szavazat alapján
- Ár:
- 43 990 Ft