Steba
ED6
Digitális aszaló
fűszer és gyógynövények
szárítására, tartósítására,
Hőmérsékletszabályzás,
Elektronikus időzítő,
6 db nemesacél tálca
800 Wattos teljesítmény
Nyerskonyhához
- Ár:
- 88 990 Ft
A német Steba legújabb terméke, amivel biztosan sikerélménye lesz
Felejtse el a kiszámíthatatlanságot, többé nem kell a villanysütője mellett álldogálnia, vagy őriznie a napon szárítandó gyümölcsöket, zöldségeket. Megérkezett az ED6 aszaló, mellyel nagyobb adagokat is gyorsabban tud szárítani és aszalni.
Olyan sok gyümölcse van otthon, hogy már nem fér be a fagyasztószekrénybe sem? A lekvár helyett kipróbálna más tartósítási módokat? Szívesen enne saját készítésű aszalványokat a cukrozott bolti helyett?
A STEBA ED6 digitális aszaló nem csak a bogyós gyümölcsök aszalására, zöldségek aszalására használható, azon túlmutat, mivel aszalványlapok is készíthetők benne, s a nyerskonyha hívei számára praktikus eszköz.
Önnek javasoljuk a Steba ED6 digitális aszalógépet ha
- rengeteg gyümölcse, zöldsége van vagy esetleg gyógy-és fűszernövénye is, és megoldást keres ezek tartósítására, szárítására,
- egy precíz eszközt keres, mellyel nem lesz nyűg az aszalás, az ételek dehidratálása,
- szívesen készítene alma, banán csipszet, vagy más zöldséges ropogtatni valót, gyorsan és egyszerűen
- egyszerre több, nagyobb adag zöldséget, gyümölcsöt szárítana aszalógép segítségével
- szögletes aszalót keres, amit elhelyezhet a konyhában bárhová, akár egy sarokba is,
- ódzkodik a műanyag tálcás aszalógépektől és inkább nemesacél tálcát aszalna,
- fél attól, hogy nem egyenletesen fog az étel megszáradni, és később tönkre mehet,
- a napon való szárítás helyett könnyebb, gyorsabb megoldást keres, mely nem függ az idő viszontagságaitól,
- kipróbált már más alternatív módszereket, de az eredmény nem volt az igazi
- az egyenletes hőeloszlás, aránylag alacsony hőfok beállítási lehetőség fontos az Ön számára, mert szeretné, hogy az értékes enzimek és vitaminok megmaradjanak az aszalt gyümölcsben, aszalt zöldségben.
- a nyerskonyha híveként aszalványlapokat készítene, magokat szárítana, netán a magokból aszalvány kekszet fűszernövényes ízesítéssel.
Mitől olyan különleges a Steba ED6 aszalógép?
A háztartási aszalógépek között talán az egyik legnagyobb szárítási felülettel rendelkező aszaló. A szögletes formának köszönhetően, bárhová könnyen beilleszthető, akár a konyha sarkába is, a gyümölcsöket, zöldségeket is könnyebben tudja elhelyezni a tálcákon, a kerek aszalókkal ellentétben.
A műanyagtálcás aszalógépekkel ellentétben, a Steba ED6 digitális aszalóban 6 darab 37x30 cm-es nemesacél tálca van, melyet akár mosogatógépben is elmoshat. A tálcák mellett egy speciális műanyag fűszeres laptálcát is találhat az aszaló csomagjában, melyen gyógy-vagy fűszernövényeket is száríthat.
A hat darab tálcának köszönhetően összesen 6660 cm2 összfelületet tud kihasználni akár paradicsomok, paprikák szárítására, vagy akár eper, barackok aszalásáról legyen szó.
A Steba ED6 aszalógép ajtaja egyszerűen oldalra nyíló, forgópántos, mely mágnessel záródik, így sínjeibe könnyen behelyezhetőek a nemesacél tálcák rajta a szárítandó finomságokkal. Az ED6 aszalógéppel az egyenletes szárítás közben kipárolgó nedvességre sem lesz gondja, mert a lecsöpögést egy műanyag tálcában gyűjti össze.
A 800 Wattos teljesítménynek köszönhetően, a Steba ED6 aszalógép gyorsabban szárít elődjéhez képest.
Egyszerű aszalás, gyors szárítás
A Steba ED6 aszalógép könnyen kezelhető, a készülék tetején elhelyezett nyomógombok segítségével.
Önnek csupán a nyomógombok segítségével, léptetésével az aszalási hőfokot és az időtartamot kell kiválasztania.
A hőmérséklet 1°C-onként állítható.
Gyümölcsök és zöldségek aszalásánál az alacsony (46°C alatti) hőmérsékleten a vitamin és enzimtartalom nagy része megmarad, ám az aszalás időtartama hosszabb.
Magasabb hőfokon gyorsabban aszalhat, ám a zöldség aszalványok, gyümölcs aszalványok veszítenek a vitamin-és enzimtartalmukból. Öné a döntés, hogy milyen hosszan tartson, milyen hőfokon száradjanak ki a gyümölcsei, zöldségei.
Precíz, pontos hőmérséklet beállítás a Steba ED6 aszalóval
A különböző ételek szárításához, más és más hőmérséklet szükséges, legyen szó húsról, vagy zöldségről, esetleg gombáról. Az aszalás hőmérsékletének beállításához, tehát 1°C-os lépésekben adhatja meg a kívánt hőfokot 35°C-75°C-ig.
Mindent a megfelelő ideig aszaljunk
A hőmérséklet mellett az aszalás időtartama is fontos. Ha túl korán abba hagyjuk a szárítást, nem megfelelő eredményt kapunk, ami megpenészedhet, ha túl sokáig szárítunk egyes zöldségek, rágósak lehetnek, a fűszerek pedig elveszíthetik értékes aromájukat. Az ideális időtartam beállításához 30 perces lépésekben beállítható az aszalás ideje 1-24 óra között.
Minden ételhez más aszalási idő és hőmérséklet szükséges, így ezeket a Steba ED6 aszaló felhasználói kézikönyvében is közzétettük.
Most, hogy már megismerte a Steba ED6 aszalót, nincs más hátra, rendelje meg és élvezze a digitális aszalás minden előnyét, otthonában is! 2 év jótállással.
A Steba ED6 aszalógép paraméterei:
- Digitális kijelző
- Beállítható hőfok: 30-70°C
- Időzítő: 1-24 óra
- Méret: 29x36,5x47,5 cm
- Aszaló tálcák mérete:
6db 37 x 30 cm inox fém tálca
1db 26 x 34 cm müanyag rács, füszernövényekhez - Teljesítmény: 800 W
- Súly: 7,2 kg
0 szavazat alapján
- Ár:
- 88 990 Ft